Доставка и плащане

След като в онлайн магазин vanesabg.com постъпи поръчка от Потребител, консултант на електронния магазин я обработва. Потребителят ще получи потвърждение по имейл за успешно приетата поръчка и обаждане от наш консултант за потвърждение.

Ние от Ванеса бг, се стремим към бързина и професионализъм при доставката на поръчките Ви и затова използваме услугите на куриерска фирма “Еконт Експрес”.  


Правим доставка до всяка точка на България в рамките на 1-2 работни дни. Може да получите пратката си до точно посочен от Вас адрес (независимо дали домашен или служебен) или до офис на "Еконт Експрес" в съответното населено място. Този срок може да бъде удължен по време на по-натоварени кампанийни периоди, национални празници или лоши метеорологични условия.

Цената на доставката до офисите на Еконт е около 5 лв. До Ваш личен адрес се оскъпява с 2 до 5 лв. Посочените цени са ориентировъчни.

Всеки клиент може да се възползва и от Безплатна доставка до офис на Еконт за всички поръчки на стойност над 99.99лв.  - при тези поръчки се прилагат няколко условия.

1.За поръчки над 99 лв. транспортните разходи са за сметка на Аутлет Ванеса Бг а такса наложен платеж е за сметка на клиента.( 2 лв.)

2. Доставката е безплатна само при условие , че сумата на извършена продажба е над 99 лв. При всички останали случаи , тя се заплаща от клиента*.

Пример:

*Ако сте поръчали 2 чифта маратонки едните на стоиност 65 лв. а другите на стойност 95 лв . Доставката е безплатна само при условие , че вземете и двата чифта, ако върнете едните сумата става под 99 лв. и доставката се поема от Вас. (Аутлет Ванеса Бг ще Ви възстанови сумата за върнатият чифт , но ще си удържи сумата за доставка.)  

За Ваше удобство и за максимална коректност всяка наша поръчка пристига с опция “Преглед и тест”, без значение на каква стойност е и от колко артикула се състои.

Стойността на поръчката заплащате на куриера в брой или с банкова карта при получаване на пратката ( наложен платеж)
Ако размерът не отговаря, можете да го върнете към нас и да го заменим. Ако нещо не е наред с поръчката Ви или просто не покрива очакванията Ви, може да я върнете в рамките на 30 дни. Единствените условия са стоката да не е носена и да бъде в добър търговски вид.

ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

2.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 1 месец от получаване на стоката.

2.2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

2.3. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

2.4. При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява изцяло платената сума по посочена от него банкова сметка в срок до 15 /петнадесет/ дни от упражняването по имейл на правото на отказ от договора. В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на суми става, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 7 работни дни. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по изречение първо, отказът от договора не произвежда действие.

2.5. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

· производствени дефекти на стоката;

· констатирани липси на части от стоката;

· несъответствие с обявения размер;

· повреда на стоката при транспортирането.

2.6. Рекламацията може да се предяви пред съответния Продавач чрез „ВАНЕСА БГ” на посоченият имейл: [email protected] Потребителят трябва да върне стоката в едномесечен срок.

2.7. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия, без дефекти или в друг размер или цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената цена. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула със съвсем друг артикул при изравняване на цените – или Потребителят доплаща, ако другият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

2.8. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

· Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

· Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

· Запазена оригинална опаковка и етикет.

2.9. Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адресa посочени върху стоковата разписка с която Потребителят е получил поръчката.

2.10. При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин или на Продавача. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане единствено с куриерска фирма  „ЕКОНТ“

2.11. В случай, че в населеното място на Потребителя няма офис на куриерска фирма „ЕКОНТ“, то той ще получи дадения артикул с куриерска пратка до адрес.

 

3. ДАНИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Аутлет Ванеса БГ" ООД  е търговското дружество с ЕИК: 202583490, със седалище в град ПЛОВДИВ, ул.“Пере Тошев“ № 32, което създава и поддържа електронния магазин, допуска ПРОДАВАЧИ да предлагат и продават стоки в магазина и определя         настоящите Общи условия, при които се  продават стоките. „Аутлет Ванеса БГ" ООД  има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

 

4. ФОРМА ЗА РЕКЛАМАЦИИ

Във връзка със задълженията на търговците съгласно чл. 127, ал. 2 от ЗЗП, а именно:

Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат рекламацията, ако тя е предявена своевременно.

(2) Лицата по ал. 1 са длъжни да поддържат регистър на предявените рекламации.

(3) При предявяване на рекламация лицата по ал. 1 задължително я описват в регистъра.

(4) Приемането на рекламации се извършва през цялото работно време в търговския обект, където е закупена стоката или е поръчана услугата, или на адреса на управление на търговеца или на друго място, посочено от търговеца. Правото на избор на място за предявяване на рекламацията принадлежи изцяло на потребителя.

 

предоставяме на Вашето внимание примерен образец на регистър за предявените рекламации

 

ТЪРГОВЕЦ ....................................................................................... /печат на търговеца/

РЕГИСТЪР НА РЕКЛАМАЦИИТЕ, ПРЕДЯВЕНИ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИ В ТЪРГОВСКИЯ ОБЕКТ НА

...........................................................................................................,

НАХОДЯЩ СЕ В .......................................................................................

 

 

РЕГИСТЪР НА ПРЕДЯВЕНИТЕ РЕКЛАМАЦИИ

Проект

 

№ по ред

Дата и час на предявяване на рекламацията

Име и адрес за контакт на потребителя, предявил рекламацията

 

Описание на естеството на предявената рекламация

Опис на приложените документи

*1

Претенции на потребителя за начина на удовлетворяване на рекламацията

*2

Предмет на предявената рекламация за стока/услуга

*3

Име и подпис на търговеца или упълномощено лице приело рекламацията

 

Подпис на потребителя

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*1 - /търговска гаранция в писмена форма-ако е предоставена такава, касова бележка, фактура, протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното /

*2 - /възстановяване на заплатена сума, заменяне на стоката с друга, отбив от цената или безплатно извършване на ремонт при условията по реда на чл.113 и чл.114 от ЗЗП./

*3 - /вид, име на стоката/услугата, марка, модел, номер и др. вкл. за стоки втора употреба/

 

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки